Ziua poliţist, noaptea traficant de droguri. Iubita l-a dat de gol

Poliţist ziua, noaptea traficant de droguri. Este povestea de film a unui tânăr angajat ca agent, când Poliţia avea mare nevoie de personal. În ultimii ani, acesta a avansat pe ambele fronturi. Lucra la Iaşi ca şef de post, iar în comuna natală din Vaslui a dezvoltat o plantaţie de canabis. A fost prins când a început să vândă şi droguri sintetice cu ajutorul iubitei sale.

12 kilograme de canabis şi peste 160 de grame de ketamină au fost ridicate luna trecută din apartamentul lui Cristian Danu, şef de post în comuna ieşeană Răducăneni.

Pe o parcelă ascunsă de arbuşti din localitatea vasluiană Deleni ar fi crescut recolta poliţistului. Este comuna lui natală. Aici ar fi avut şi un complice.

Iubita l-a dat de gol

Cristian Danu a fost încadrat în Poliţie în 2016, din sursă externă. Însă anchetatorii spun că s-ar fi ocupat de traficul cu droguri încă din 2014, când s-a întors cu iubita lui în ţară şi ar fi adus şi seminţe de canabis. De altfel, iubita l-ar fi dat de gol.

Obişnuia să frecventeze cluburile din oraş, iar acolo femeia ar fi căutat clienţi pentru afacerea din Deleni.

Anchetatorii au descoperit că şeful de post comanda drogurile din Germania. În ultimul colet ridicat de la poştă nu ştia că poliţiştii i-au pus sare în loc de droguri.

Mi-am dat seama că ceva nu-i bun. Din partea lui, că fiind poliţist ştie legile. Dar eu, de unde? Muncă şi muncă. Îţi rupe spatele că. Tu ai un salariu bun, eu trebuie să muncesc pentru salariu – Gheorge Râpă, complicele poliţistului

Şeful de post şi iubita lui au fost puşi sub acuzare pentru trafic de droguri de mare risc. Azi a fost prima înfăţişare la proces.