Un adolescent a murit de o infecţie la creier, provocată de paraziţi din carnea de

Un adolescent de 18 ani a murit în urma unei infecții la creier, provocat de paraziți din carnea de porc. Medicii spun că larvele de tenie s-au răspândit în creier și nu a mai putut fi salvat.

Cazul medical teribil a fost raportat în India. Adolescentul a apelat la doctorii din Faridabad, oraș din nordul țării, după ce, timp de o săptămână, a acuzat dureri în partea dreaptă a capului.

Când medicii l-au examinat, băiatul era confuz și avea o umflătură la ochiul drept și acuza o sensibilitate la testicolul, de asemenea, din partea dreaptă.

Doctorii au decis atunci să-i facă o investigație RMN și au descoperit atunci că băiatul avea puncte albe în tot creierul. Fiecare punct reprezenta un chist făcut de larve de Taenia Solium, o specie de tenie care parazitează porcul, spune Sky News.

Chisturi similare i-au fost găsite tânărului la ochi și la testicule. Medicii l-au diagnosticat cu neurocisticercoză, o boală gravă a sistemului nervos, provocată de paraziți.

Doctorii i-au prescris tratament băiatului, inclusiv antibiotice, însă, după 2 săptămâni, a murit. Cazul său a fost făcut public într-un articol din New England Journal of Medicine, o publicație medicală din Marea Britanie.