Tatăl din Galaţi care și-a bătut copiii, din răzbunare, încătușat de poliţiști

Tatăl violent din Galaţi, care s-a filmat în timp ce îşi lovea cu sălbăticie copiii ca să se răzbune pe soţie, a fost reţinut pentru 24 de ore. După cinci ore de audieri, procurorii l-au acuzat de loviri şi violenţe împotriva membrilor familiei.

Fetiţa, de cinci ani, şi fratele ei, de numai doi ani, au fost loviţi cu pumnii şi ameninţaţi cu moartea. Disperaţi, singuri cu tatăl agresiv, au încercat să se protejeze unul pe celălalt. Atacul şocant putea fi prevenit. Mai mult decat atat. Autorităţile ştiau că cei mici sunt în grija unui individ periculos, dar nu au mişcat un deget ca să-i protejeze. Bărbatul urmează să fie prezentat cu propunere de arestare preventivă. Atenţie, imagini și informații cu puternic impact emoțional.

Înghesuiţi pe un fotoliu, cei doi fraţi sunt loviţi cu brutalitate. Tatăl-agresor filmează fiecare moment. Imaginile nu pot fi difuzate integral. În casa terorii, fetiţa de cinci ani încearcă să îşi protezeje cu propriul trup fratele mai mic. Îl îmbrăţişează, apoi îşi aşază picioarele peste ale lui. Dar părintele este de nestăpânit. Devine tot mai furios şi chiar îşi trânteşte copiii la pământ.

La final, individul de 41 de ani i-a trimis soţiei imaginile. Din răzbunare, spun apropiaţii. Femeia este plecată în străinătate şi ar fi refuzat să se întoarcă acasă.

Autorităţile au fost alertate 10 ore mai târziu, când filmarea şocantă s-a răspândit în toată localitatea Nicoreşti.

Poliţiştii au emis un ordin de protecţie provizoriu pentru o durată de 5 zile, prin care au interzis bărbatului să se apropie de cei doi copii la o distanţă mai mică de 100 de metri şi totodată au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie – Gabriela Costin, purtător de cuvânt IPJ Galaţi

Copiii au fost luaţi din situaţia de risc în care au fost expuşi de tatăl lor, sunt într-un loc sigur, urmând să le asigurăm acum o măsură de protecţie – Ciprian Groza, director adjunct DGASPC Galaţi

Cazul acestei familii era monitorizat de asistenţii sociali. Tatăl era cunoscut drept un individ periculos, iar soţia l-ar fi părăsit tot de teamă. Şi totuşi, atacul asupra copiilor nu a putut fi oprit.

Reporterii Observator au stat de vorbă cu familia bărbatului.

“A dat cu ziarul ușor, s-a jucat” – Mihai Popa, tatăl agresorului

Psihologii vorbesc totuşi despre traume adânci. De multe ori, copiii sunt prinşi la mijloc în războiul părinţilor, iar statul nu îi protejează.

Un caz asemănător a avut loc în Vaslui. Un tată s-a filmat în timp ce îşi bătea cei trei copii ca să se răzbune pe soţie. Procesul agresorului nu s-a încheiat nici după cinci ani. În primă instanţă, bărbatul a primit o pedeapsă blândă. Doar doi ani de închisoare cu suspendare.