Tatăl care și-a ucis copilul și soacra, în Neamţ, a încercat să ascundă crima dând foc casei

Un individ din Piatra Neamţ şi-a ucis, marți dimineaţă, copilul şi pe fosta soacră! A făcut asta ca să se răzbune pe fosta lui soţie. După care, în încercarea de a ascunde dublul asasinat, bărbatul a incendiat casa în care locuiau victimele sale. După crimă individul s-a confesat unei rude, aceasta l-a denunţat, iar poliţiştii l-au reţinut.

Ceea ce părea o intervenţie banala la un incendiu s-a dovedit a fi, de fapt, un dublu asasinat. Puţin după ora 5 dimineaţă, pompierii veniţi să stingă flăcările care cuprinseseră o casă au descoperit că au de-a face cu o crimă.

”Am iesit, pentru că eu stau aici si am auzit pocnituri, m-am uitat pe geam si erau flacarile pe casa”, spune o vecină.

În locuinţa cuprinsă de flăcări, un băiat de 16 ani şi bunica lui de 86 zăceau morţi. Fuseseră înjunghiaţi chiar de tatăl copilului.

STELIAN OLTEANU, procuror: Avem o infractiune de omor cu 2 victime. Autorul a fost identificat, retinut in faza incipienta. Conflictul a avut loc azi noapte. Victimelor, la prima vedere, li s-a suprimat viata cu cutitul. Dupa ce s-a intamplat lucrul acesta, a dat foc la casa.

Vecinii sunt şocaţi de gestul bărbatului, pe care nu îl ştiau ca fiind o persoană violentă. Totuşi între el şi fosta soţie existau animozităţi. Mai ales după ce bărbatul fusese dat afară din casă de femeie.

”Soția e plecata in Italia cu o fetita mai mica. Aici stateau mama ei si baiatul lui”, spune un vecin.

După ce şi-a ucis fiul şi fosta soacră, individul a fugit la o rudă, căreia i-a mărturisit ce făcuse. Aceasta a chemat imediat poliţia. Individul a fost reţinut şi dus la audieri. Pentru fapta sa, riscă să îşi petreacă restul vieţii după gratii.