Şoferul ‘microbuzului morţii’ de la Buzău a murit la spital. Bilanţul tragediei se ridică la 5 morţi

Șoferul microbuzului spulberat de un tren, în urmău cu două săptămâni, la o trecere la nivel cu calea ferată din Buzău, a murit la spital, în noaptea de vineri spre sâmbătă, din cauza rănilor foarte grave suferite în urma impactului.

Viorel Linteanu (51 de ani) era fost polițist, iar în momentul în care a provocat tragedia soldată cu cinci morți avea permisul suspendat pentru alcool și se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Rezultatele testelor au arătat că șoferul avea o alcoolemie de 0,25 mg/ alcool pur în aerul expirat în momentul în care nu a observat bariera de la trecerea la nivel cu calea ferată, a îndoit-o și a pus frână chiar în fața trenului.

Patru oameni au murit în urma accidentului de la Buzău, iar bilanțul s-a ridicat la cinci morți după ce șoferul și-a pierdut și el viața.

Martorii au povestit că în momentul tragediei în microbuz era o adevărată petrecere, iar șoferul era atent la telefon.

‘Vorbea tot timpul la telefon. Conducea cu coatele. Fetele fumau, se distrau. N-a auzit, n-a văzut nimic. A intrat direct prin barieră. În momentul în care a lovit bariera, toţi din microbuz au strigat: Murim!’, a declarat mama unuia dintre supravieţuitori.

Tragedia s-a produs pe 15 aprilie, la o trecere la nivel cu calea ferată din satul Bâlhacu, comuna C.A. Rosetti din judeţul Buzău.