Şoferul din Rovinari care a ucis o familie pe trecere, eliberat. Avea o viteză de trei ori mai mare decât limita admisă

Marius Mărgineanu, şoferul din Rovinari care a ucis doi oameni pe trecerea de pietoni, soţi şi soţie, a fost eliberat din închisoare.Magistraţii i-au admis cererea de eliberare condiţionată înainte de a-şi ispăşi toată pedeapsa.

Marius Mărgineanu a fost condamnat, în 2017, la doi ani de închisoare cu executare.

Bărbatul este șoferul autoturismului BMW care a lovit mortal două persoane în zona complexului Păltiniș. Marius Mărgineanu recunoștea la fața locului, în fața jurnaliștilor, că a avut “o țârică viteză”.

Soții Murgu tocmai cumpăraseră lumânări și candele de la un magazin și au vrut să traverseze strada pe trecerea de pietoni. Cei doi au murit ținându-se de mână, fiind loviți de mașina condusă de Marius Mărgineanu.

Martorii susţin că maşina condusă de Marius Mărgineanu se deplasa cu viteză foarte mare. În urma izbiturii, cei doi soţi au fost aruncaţi prin aer. Şoferul a recunoscut că avea viteză şi că nu i-a mai putut evita pe cei doi soţi. Cei cinci copii ai familiei Murgu au rămas atunci orfani atât de mamă cât şi de tată.

Cei doi soţi au fost spulberaţi pe trecerea de pietoni din apropierea Complexului „Păltiniş”.

Expertiza tehnică a arătat că maşina care i-a lovit circula cu o viteză de trei ori mai mare decât limita admisă în zonă respectivă.