Româncă ucisă în Spania în timp ce vorbea la telefon cu cea mai bună prietenă

Adolescenta de 17 ani a fost înjunghiată şi lăsată să moară pe treptele locuinţei. Poliţia a reţinut o tânără de 19 ani, actuala iubită a fostului partener al româncei.

Fata a fost atacată din gelozie, spun anchetatorii. Pe telefonul mobil al tinerei au fost descoperite mai multe mesaje de ameninţare. Arma crimei însă nu a fost găsită.

Duminică, Denisa Maria şi-a văzut familia pentru ultima dată. În timp ce aştepta ca iubitul să vină acasă tânăra a fost atacată.

Tatăl tinerei: Fata mea vorbea la telefon cu o prietenă, când cineva a sunat la uşă. Fata a deschis uşa, iar prietena a auzit când au ucis-o. Prietena a venit repede şi a găsit-o pe fata mea pe jos. L-a sunat pe iubitul fiicei mele, a sunat la poliţie şi la ambulanţă. Asta e tot ce mi-au spus.

Ajunşi la faţa locului medicii au descoperit un tablou şocant.

Pilar Lopez, Şef Serviciu urgenţe SUMMA112: Au găsit o tânără înjunghiată în abdomen. Era în stop cardio-respirator. S-au realizat manevre de resuscitare, s-a reuşit restabilirea pulsului. A fost dusă la spitalul din Alcorcon în stare foarte gravă.

Din nefericire tânăra a murit la scurt timp după ce a ajuns la spital. Poliţia a deschis o anchetă. Încă de la început principalul suspect a fost tot o adolescentă.

Reporter: Denisa Maria se simţea ameninţată?

Tatăl tinerei: Da, se simţea ameninţată. Da, mi-a spus de mai multe ori că se simte ameninţată de o tânără, care este actuala iubită a fostului ei prieten.

Totul ar fi pornit de la un schimb de replici. Românca l-ar fi acuzat pe fostul iubit că a părăsit-o pentru o dependentă de droguri, iar de aici au început problemele.

Tatăl tinerei: Când mi-a zis de ameninţări, am întrebat-o dacă vrea să mă duc eu să vorbesc cu fata sau cu tatăl ei, pentru că îmi spusese că tatăl fetei lucreaza în Garda Civilă. Eu cred că sunt oameni buni. Atunci fata mea mi-a spus să o las, că fata aia e nebună, ca spune prostii, că sunt numai cuvinte. Nimeni nu credea că se va ajunge la o nenorocire ca asta.

Înainte de atac însă, ameninţările încetaseră, susţine familia. Poliţiştii au reţinut-o în această dimineaţă pe principala suspectă, o tânără de 19 ani.

Se pare însă că ar exista şi o a doua persoană care ar fi fost văzută fugind de la locul crimei. Agenţii încearcă acum să o identifice.