Petrecere în ‘microbuzul morţii’ de la Buzău: ‘Ascultau muzică, fumau şi se uitau pe telefon’

Cauza carnagiului de la Bâlhacu, acolo unde patru oameni au murit după ce un microbuz a fost spulberat de un tren, ar fi o petrecere pe care călătorii şi şoferul o dădeau în ‘microbuzul morţii’.

Potrivit unor supravieţuitori, în momentul tragediei, şoferul şi alţi pasageri, printre care şi câteva fete, dădeau o petrecere în partea din faţă a microbuzului.

Şoferul ar fi fost atent la telefon şi conducea cu… coatele, în timp ce câteva tinere stăteau cu picioarele pe bord, fumau şi ascultau muzică.

‘Vorbea tot timpul la telefon. Conducea cu coatele. Fetele fumau, se distrau. N-a auzit, n-a văzut nimic. A intrat direct prin barieră. În momentul în care a lovit bariera, toţi din microbuz au strigat: Murim!’, a declarat mama unuia dintre supravieţuitori.

Nenorocirea s-a produs la o trecere la nivel cu calea ferată din satul Bâlhacu, comuna C.A. Rosetti din judeţul Buzău.

Şoferul a lovit bariera de la trecere, a îndoit-o şi apoi a pus frână exact în momentul în care trenul se apropia.

Impactul a fost atât de devastator încât microbuzul a fost târât pe calea ferată, pe o distanţă de aproximativ 200 de metri.

Patru morţi în ‘microbuzul morţii’ din Buzău

Patru oameni au murit, alţi doi sunt în stare critică, iar zece au suferit traumatisme multiple în urma tragediei.

Autorităţile din Buzău au activat planul roşu de intervenţie, iar la locul carnagiului au fost trimise zeci de echipaje de ambulanţă, SMURD, pompieri şi Poliţie.

Din nefericire, pentru patru dintre pasageri salvatorii nu au mai putut face nimic.

O femeie de 68 de ani din Galaţi, doi tineri de 24 şi, respectiv, 39 de ani, ambii din Vrancea, şi o fată de 24 de ani din Galaţi şi-au găsit sfârşitul în fiarele contorsionate ale microbuzului.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*