Părinții din România trebuie să fie atenți. O nouă provocare bagă tinerii în spital: „Sunt arși pe tot corpul”

Este fascinant felul în care apa fierbinte, care fierbe, se poate transforma în ceață într-o clipă dacă este aruncată în aerul rece al iernii – atât de fascinant, încât există și o provocare pe internet în acest sens.

Acest lucru se întâmplă datorită efectului Mpemba. Dar doar pentru că poți să arunci apă opărită în aer și să privești cum se evaporă nu înseamnă că și trebuie. Doar că oamenii nu fac mereu ceea ce trebuie, drept dovadă stând provocarea de pe internet în care oamenii se filmează cum aruncă apă opărită în frig.

În condițiile în care Statele Unite ale Americii au fost lovite de un val cumplit de frig adus de vortexul polar, oamenii au început să ia parte în „Boiling Water Challenge” („Provocarea Apei Fierte”). Această provocare presupune aruncarea apei opărite în aerul rece al iernii pentru a vedea ce se întâmplă.

De cele mai multe ori, oamenii se ard în mod serios când apa le atinge pielea. Un spital din preajma orașului Chicago a anunțat că a trebuit să trateze mai mulți pacienți care au încercat să realizeze provocarea.