O minune a salvat-o pe Andreea Bălan. 9 din 10 femei mor dacă ajung în starea în care a fost vedeta

O minune a salvat-o pe Andreea Bălan. 9 din 10 femei mor dacă ajung în starea în care a fost vedeta, în timpul operaţiei de cezariană în care a adus-o pe lume pe fetiţa ei,  Maria Clara.

Andreea Bălan a suferit un stop cardio respirator în timpul naşterii, luni, şi a fost salvată in extremis de o echipă de medici. Unul dintre ei, Doru Herghelegiu, medic primar obstretică ginecologie, a explicat la Antena 3 cât de grav a fost momentul.

Practic, doar o minune a salvat-o pe Andreea Bălan, pentru că ceea ce s-a întâmplat ei se întâmplă extrem de grav, o dată la 80.000 de naşteri.

A fost o situaţie critică. Această complicaţie e mai frecventă la naşterile naturale, e o complicaţie extrem de rară, la 80.000 de naţteri unul, dar mortalitatea e extrem de mare. Peste 90 la sută din paciente mor. Este un accident dramatic, imprevizibil. Şoc cardiac, stop respirator, instalate brusc, plus o tulburare de coagulare care pune în pericol supravieţuirea, se compensează greu. Abia după 24 de ore am reuşit să compensăm.“, a spus doctorul Herghelegiu.

Acesta a explicat şi care au fost momentele complicate: “Un minut a fost critic, atât a durat resuscitarea. Ştiam ce va urma, tulburările de coagulare sunt greu de controlat, abia astăzi am ajuns la o echilibrare a lor. Amploarea factorului trigelar şi rapiditatea medicilor au contat în salvarea ei.

Medicul a mai spus că Andreea e conştientă şi se va recupera foarte repede, urmând ca miercuri să fie mutată de la Terapie Intensivă.