”Mi-a murit toată familia”. Reacţia tatălui care și-a pierdut copiii, soţia și părinţii în inundaţiile din Sicilia

Scene teribile au fost surprinse în Italia, după inundațiile din Sicilia. 9 persoane, membri ai unei familii, au murit în viitură provocată de ieșirea râurilor din matcă. Reacția tatălui care și-a pierdut copiii, soția și părinții e sfâșietoare.

Nenorocirea s-a produs în localitatea Casteldaccia din Sicilia. Inundațiile, provocate de umflarea unui râu din zonă, după ploi intense, au lovit casa unei familii.

Victimele, surprinse de viitură la o reuniune de familie

Tocmai atunci, în locuință era o reuniune de familie. Nivelul apei a crescut rapid, iar mulți dintre cei din interior n-au avut timp nici măcar să reacționeze.Doi membri ai familiei, un bărbat și un copil, au scăpat pentru că ieșiseră să cumpere dulciuri, de la un magazin din localitate.

 

Al treilea supraviețuitor e proprietarul casei, Giuseppe Giordano. E singurul dintre cele 10 persoane care se aflau atunci în interior care a reușit să scape. Luat de viitură, bărbatul a reușit să se prindă de un copac și să se urce în el, spune ziarul italian palermotoday.it. Bărbatul a privit cum rudele sale dispar în apele învolburate.”Cumnatul meu, Giusseppe, i-a văzut în timp ce erau luați de apă. S-a salvat urcându-se un copac”, a dezvăluit o localnică.

9 rude moarte

Corriere delle Serra a dezvăluit identitatea celor morți. Giuseppe și-a pierdut cei doi copii, Rachele și Frederico Giordano, de 1 și 15 ani, și soția, Stefania, de 32 de ani. Tatăl lui Giuseppe, Antonio Giordano, 65 de ani, și soția lui Matilde, de 57 de ani, de asemenea, au murit. Și-au pierdut viața și frații proprietarului, Marco, 32 de ani, Monia, 40 de ani și un nepot, Francesco Rugo, de 3 ani.

” Mi-a murit toată familia, e moartă!”, a spus supraviețuitorul când a văzut sicriele rudelor sale.

Bilanţ tragic după inundaţiile din SIcilia

Conform autorităților italiene, inundațiile din Sicilia au făcut 10 morți. În afara familiei de 9 persoane, cel de-al zecelea decedat e un bărbat dintr-o altă localitate, Vicari.De asemenea, un medic e dat dispărut, după ce mașina i-a fost luată de inundații.