Mărturia mamei copiilor bătuţi de tatăl din Galaţi: ”Am depus plângere, nu s-a luat în considerare”

Mama copiilor bătuți de tatăl violent din Nicorești, Galați, susține că a fost victima unui lung șir de agresiuni din partea soțului. De fiecare dată când a cerut ajutor, a fost ignorată de autorități, a spus femeia, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Observator.

Mama copiilor bătuți de tatăl din Nicorești e de o lună și jumătate în Anglia. A plecat acolo chiar din cauza violenței soțului, spune ea.

”Mă ameninţa mereu”

(Mama copiilor): Am multe poze cum mă lovea, m-a tăiat, am fost internată, am fost la urgenţe.

(Reporter): Când aţi plecat din ţară?

(Mama copiilor): Pe 17 februarie. Nu am putut să mai rezist.

(Reporter): Şi copiii cum i-aţi lăsat, știind că e atât de violent?

(Mama copiilor): Am depus plângere, am depus plângere la poliţie, am depus plângere la procuratură. Nu s-a luat în considerare nimic. I-am zis să ducă copiii, poliţia să ia copiii să-i ducă la mama mea. Nu a fost de acord. Poliţia nu făcea nimic! Ce să fac? Cum puteam să ajut? El mă ameninţa mereu. De exemplu, şi acum mi-a trimis mesaj.

(Reporter): Şi înainte să-i lovească pe copii v-a mai trimis vreun mesaj? A încercat să vă sune?

(Mama copiilor): Da, da, da. Mi-a trimis. De exemplu, s-a dus la părinţii mei la 12.00 – 1.00 noaptea, a pus băiatul de doi ani pe capotă şi a pornit maşina, să plece cu ea. Pe capotă! Părinţii au încercat să-i ia pe copii, părinţii au sunat la 112 şi poliţia ce le-a zis… Că cică “Asta este oră de deranjat?”

Ce s-a întâmplat cu copiii, după agresiunea filmată

Din punct de vedere fizic, cei doi copii sunt bine. Medicii i-au consultat, s-au asigurat că sunt în regulă, nu a fost nevoie să îi ducă la spital. Psihic însă. traumele sunt greu de evaluat deocamdată.

Cei mici au fost luaţi de cei de la protecţia copilului în prima instanţă, acolo au fost supusi unei expertize psihologice. Ulterior, bunica paternă a mers şi i-a luat de acolo, să aiba grija de ei.

Tatăl violent a fost reținut de polițiști. Este acuzat de ameninţare, violenţă în familie şi rele tratamente aplicate minorului.