Mărturia cutremurătoare a mamei Emiliei, fetiţa de 8 ani lovită de mașină la Oradea: „Mi-aș fi dorit să o văd de Crăciun acasă”

Mama Emiliei, fetița de 8 ani spulberată de mașină la Oradea, ale cărui organe au fost prelevate într-unul din rarele cazuri de donare de organe de la copii, în România, face mărturisiri cutremurătoare.

Femeia spune cu lacrimi în ochi că a acceptat foarte greu ideea de a-i dona organele fetiței care a intrat în comă profundă după ce a fost lovită de mașină, în urmă cu o săptămână.

Am fost de acord cu prelevarea de organe foarte greu. Am fost atât de egoistă pentru că eu pentru fetița mea am luptat 8 ani și aproape 4 luni cu tot ce am putut eu. M-am zbătut pentru ele zi de zi. Nu am fost de acord o perioadă să dau niciun deget de la picior nimănui”, a declarat  mama fetei, în exclusivitate pentru Observator.

Femeia a povestit ce anume a făcut-o să se răzgândească.

 

„Pe urmă m-a întrebat o prietenă: Ana gândește-te, dacă Emilia ta ar depinde acum, după un accident atât de grav, de un organ, ți-ar plăcea să-l ai ca să-ți vezi copilul salvat? Iar eu am zis: Sigur că mi-ar plăcea.

M-am întors la doctor și i-am cerut iertare pentru gestul meu de egoism. Da, sunt de acord, pentru că dacă Emilia mea ar primi acel organ de care are nevoie n-aș avea cuvinte de mulțumire cât de mult ar conta să o văd pe Emilia lângă mine. Și am fost de acord. Merită vieți salvate, așa cum și eu mi-aș fi dorit să o văd pe Emilia de Crăciun acasă”, a spus mama Emiliei.