Mărturia cumplită a unei mame în sala de naşteri:” În timp ce aveam contracţii, am aflat că

O tânără mamă a aflat că fiul său de doar şase ani are cancer, chiar înainte să nască cel de-al treilea copil al familiei.

Gwennan Jones, în vârstă de 29 de ani, din din Caenarfon, nordul Țării Galilor, se afla în timpul contracţiilor, când a mers la secția de copii din spitalul Bangor pentru a auzi rezultatele testului de sânge ale fiului ei de 6 ani, Caio.

Medicii i-au spus că are leucemie mieloidă acută și că trebuie să înceapă imediat tratamentul pentru a-și salva viața.

„A fost un şoc să aflu că are cancer, nu ne-am imaginat niciodată ca ar putea fi ceva atât de grav” a spus Gwennan Jones.

Tânăra mamă a născut doar câteva ore mai târziu

„Când am născut trebuia să fie o ocazie specială, plină de bucurie, dar a fost un moment atât de amar.” a declarat mama lui Caio, într-un interviu. Despre problemele de sănătate ale fiului ei, Gwennan a povestit că ştia că nu are simptome foarte bune, dar doctorii au liniştit-o anunţând-o că este doar un virus. „Au spus de câteva ori că este un virus, dar a treia oară când am mers, doctorii au vrut să îi facă şi nişte teste de sânge” a mărturisit Gwennan.

Caio a început tratamentul cu chimioterapie în ziua următoare și tratamentul său a durat șase luni, timp în care băiatul a stat mai mult în spital, din cauza tratamentului intens: „A venit acasă doar trei săptămâni în acest timp”.

Tânăra mămică a povestit momentele prin care a trecut după naştere

„ Mi-a fost greu să am grijă de un nou-născut, în timp ce Caio trecea prin clipe grele”

Băieţelul a întâmpinat şi alte dificultăţi în timpul tratamentului

„Caio a fost extrem de curajos în timpul tratamentului său. El a dezvoltat o infecţie la plămâni chair în mijlocul tratamentului, iar plămânii lui s-au prăbuşit” a povestit mama băiatului.  Povestea a avut însă un final fericit, mai ales pentru că băieţelul a învins boala nemiloasă şi s-a întors acasă, alături de familie, de părinţi şi mai ales de noul său frăţior.