Luca, băieţelul de 3 ani ucis la Pitești, înmormântat la 100 km depărtare de tatăl lui. Mama le-a interzis rudelor bărbatului să vină

De o moarte premeditată în cel mai mic detaliu a avut parte copilul de trei ani ucis în urmă cu două zile de propriul tată, poliţist la Crimă Organizată în Piteşti. Bărbatul a lăsat în urma lui trei scrisori de adio. Le-a transmis părinţilor că îi iubeşte, iar ultimele cuvinte au fost către soţia lui, pe care ar fi încercat s-o pedepsească după divorţ. Copilul şi tatăl lui ucigaş au fost înmormântaţi, departe unul de celălalt.

Trei scrisori de rămas-bun a pregătit Marius Franţescu înainte să-şi împuşte fiul şi să se sinucidă. În prima, către tatăl lui, ar fi încercat să îşi explice gestul. Mamei sale, i-a scris că o iubeşte şi că îi pare rău. Al treilea mesaj era pentru femeia de care divorţase în urmă cu doar câteva zile.

 

Marius Ştefan, parchetul de lângă Tribunalul Argeș: “Credem că sunt bilete care îi aparțin acestuia, deoarece în cadrul cercetarii la fața locului am ridicat și pixul cu care au fost scrise acele bilete”.Tatăl şi fiul au fost înmormântaţi. La peste 100 de kilometri depărtare unul de celălalt. La Mioveni, oameni cu capetele plecate au trecut pe la capela unde a fost depus trupul fostului poliţist.

 

Lângă Bucureşti, la Popeşti Leordeni, sute de colegi ai mamei care şi-a pierdut copilul au vrut să îi fie alături. Niciunul n-a simţit ameninţarea din familia lor.Prieten de familie: “Totul părea în regulă. O familie normală. Cât se poate spune, ca între doi oameni care se separă”

Poliţiștii nu au un centru de specialitate unde să fie testaţi psihic

Tragedia ridică probleme vechi, fără rezolvare până acum. Cum sunt testaţi poliţiştii? Întrebări vechi de peste 30 de ani fac parte din testele psihologice care s-au dovedit de mai multe ori irelevante.In MAI nu exista nicio procedura clara prin care angajatii să poata fi consiliați psihologic în urma unor probleme grave de familie. Mai mult, niciunde în tară nu există un astfel de centru de profil.

În medie, un singur psiholog trebuie să aibă grijă de aproape o mie de angajaţi ai Ministerului de Interne. În vara acestui an, un alt agent al poliției de frontieră din Gorj și-a impușcat mama și copilul, după care s-a sinucis. Si în acel caz, femeia a trecut cu brio testele psihologice.