Luare de ostatici în Italia. Un condamnat la 19 ani de închisoare a intrat înarmat într-un oficiu poştal

Luare de ostatici în Italia. Un bărbat condamnat la 19 ani de închisoare, într-un dosar cu privire la mafia calabreză, s-a baricadat într-un oficiu poştal din regiunea Emilia, în care a luat angajaţii poştei drept ostatici, cu ajutoul unui cuţit.

Din primele informaţii, bărbatul care a luat ostatici este Francesco Amato şi a fost condamnat la 19 ani de închisoare şi este fugar de la pronunţarea sentinţei într-un dosar intitulat ”Aemilia”, cu privire la infiltrarea mafiei calabreze ‘Ndrangheta în oraşul Reggio Emilia, din regiunea Emilia Romagna.Bărbatul înarmat cu un cuţit le-a permis tuturor clienţilor să iasă din oficiu, dar a luat ostatici cinci angajaţi, inclusiv directoarea.

 

După aproximativ o oră de negocieri, o ostatică a fost eliberată. Femeia a leşinat imediat ce a ieşit din clădire şi a primit îngrijiri medicale.Amato a fost găsit vinovat de acuzaţii potrivit cărora era unul dintre capii ‘Ndrangheta în regiunea Emilia.

”Eu sunt cel care a luat 19 ani în procesul «Aemilia»”, a spus el după ce a intrat în oficiu. Apoi i-ar fi ameninţat pe cei din clădire, cu un cuţit. ”Am să vă omor pe toţi”, le-ar fi spus condamnatul oamenilor de acolo.Autorul luării de ostatici din Italia ar fi cerut în timpul negocierilor să discute cu Matteo Salvini, ministrul de Interne italian.În cele din urmă, agresorul a eliberat toţi ostaticii şi s-a predat autorităţile care au înconjurat clădirea.