Judecătoarea moartă în accidentul de motocicletă din Constanţa, lovită de două mașini

Sfârşit cumplit pentru o judecătoare din Constanţa. A murit într-un accident îngrozitor, al doilea în ultimele luni. Femeia era pasageră pe o motocicletă cu trei roţi condusă de un poliţist, care a intrat într-o intersecţie fără să se asigure. Două maşini i-au lovit în plin. Judecătoarea a avut răni atât de grave încât medicii nu au mai putut-o salva.

Teribilul accident, la care au fost martori mai mulţi localnici, a avut loc pe o stradă circulată din Constanţa.

Oamenii spun că au auzit o bubuitură şi au văzut o scenă cumplită: o motocicletă cu trei roţi spulberată de maşini. Într-o clipă totul s-a transformat într-un morman de fiare. Pe asfalt zac rănite două victime. Ea, judecător la Curtea de Apel Constanţa, el poliţist.

”Fata si baiatul erau intinsi pe colt, fata nu mai avea casca pe cap”, spune un localnic.

Martorii spun ca barbatul cicula cu viteză. A patruns in intersectie si a lovit violent doua autoturisme care circulau regulamentar.

ANDREEA MUNTEANU, purtător de cuvânt IPJ Constanţa: Ajungand la intersectie cu strada Mihai Viteazu, nu a respectat semnificatia indicatorului “Oprire”.

Triciclul pe care erau cei doi a fost prins ca într-o menghină între maşini. Impactul a fost atât de puternic încât judecătoarea şi poliţistul au fost aruncaţi pe trotuar, iar motorul s-a aprins imediat.

”A fost bubuitura puternica, niste tipete, plansete de femeie. A venit fiul meu in casa, mi-a cerut un instinctor ca sa stinga motorul”, povestește un martor.

Femeia a suferit cele mai grave răni. Medicii au găsit-o în viaţă şi au dus-o urgent la spital, însă nu a supravieţuit peste noapte. Avea 44 de ani. Mai bine de 20 i-a petrecut în instanţă, la secţia contencios-administrativ. Iubea călătoriile dar, mai ales, motocicletele.

ALEXANDRU NIŢĂ, avocat: Tot timpul avea un zâmbet pe buze, tot timpul ziceai că îi cântă sufletul. Era ca o primăvară. Era foarte încântată de motociclete şi triciclurile. Era foarte încântată de excursiile pe triciclu.

Anul trecut, în august, judecătoarea a fost implicată într-un alt accident tras la indigo. Tot pasageră pe o motociletă cu trei toţi, a fost grav rănită şi a avut nevoie de câteva zile de îngrijiri medicale.

ALINA JURUBIȚĂ, purtător de cuvânt Curtea de Apel Constanţa: In ciuda faptului ca a mai avut provocari anterioare, iata ca a continuat si asa s-a sfarsit drumul ei, chiar pe motocicleta care era viata ei.

In amintirea ei, in sala de judecata, luni, colegii vor tine si un moment de reculegere.

Oamenii care locuiesc în zona unde a avut loc tragedia cred că stâlpii care delimitează trotuarul ar fi cei care i-au provocat judecătorei rănile care au ucis-o. Şi cer autorităţilor locale să ia măsuri sau măcăr să semaforizeze intersecţia.

”In ultima saptamana au avut loc trei accidente. Au loc destul de des, dar in ultima saptamana au fost trei”, spune o localnică.

ADRIANA TEODORU, Primaria Constanța: Este regretabil ceea ce s-a întâmplat, dar rolul stâlpişorilor este tocmai acela de a-i proteja pe pietoni pentru ca aceştia să poată circula în siguranţă pe trotuar.

Bărbatul care conducea motocicleta judecătoarei a scăpat cu răni uşoare. Recent venit de la Tulcea la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa, agentul a intrat recent în atenţia superiorilorior care au început o anchetă internă pe numele său. La începutul lunii februarie, soţia l-a acuzat de agresiuni şi a obţinut un ordin de protecţie. captura ordin de protectie.