Indignare în Belgia, după ce o tânără româncă a fost ucisă pe trecerea de pietoni

Moartea tragică a unei românce a generat un scandal de amploare în Belgia. Locuitorii au organizat un miting în memoria ei şi au cerut autorităţilor să ia măsuri pentru a preveni astfel de incidente. În vârstă de 30 de ani, românca a murit după ce a fost călcată de o maşină chiar pe trecerea de pietoni.

Era ora locală 11.30 dimineaţa când Dariana Palcău a fost lovită din plin pe trecerea de pietoni, într-un oreaş din Belgia. Tânăra româncă se îndrepta spre serviciu, atunci când a fost aruncată în aer 20 de metri de către un şofer neatent. Paramedicii nu au mai putut face nimic pentru a o salva.

MARINE GUIET, reporter belgian: În acest moment, suntem aici cu echipa şi am văzut şi noi cum maşinile circulă cu viteză ridicată. Este aceeaşi situaţie care a dus la moartea unei tinere, duminica. Atunci o maşină circula cu viteză ridicată pe pista pentru biciclişti.

Două maşini s-ar fi oprit să-i acorde prioritate româncei, însă, a treia a lovit-o din plin. La volan se afla un tânăr de 19 ani care a fost reţinut pe loc şi dus la audieri. Procurorii l-au eliberat, însă, după ce au stabilit că nu se afla sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor – la momentul accidentului – şi nu avea cazier. Avea însă un permis provizoriu. Mai exact avea dreptul de a conduce doar în compania unui însoţitor de 21 de ani cu permis de conducere.

În urma tragediei, problemele cu privire la siguranţa pietonilor au stârnit o dezbatere aprinsă.

ACQUES VAN NECK, preşedintele Comitelului local: În primul rând, la acel moment ne-am exprimat furia pentru că este cu adevărat un eveniment inacceptabil. Am cerut să se ia măsuri cât mai repede. Este o şcoală chiar după colţ şi sunt copii care traversează pe aici.

Absolventă a unui liceu de artă din Satu Mare, Dariana Palcău încerca să îşi clădească un viitor în Belgia.

Acum, familia ei face demersuri pentru a o aduce acasă și a o înmormânta în România.