Gest de curaj al unui șofer român, căruia i-a luat foc TIR-ul în mers, în Franţa

Un șofer român de TIR a dat dovadă de mare curaj în Franța, când mașina i-a luat foc în mers. Deși flăcările cuprinseseră autotrenul, l-a parcat într-o zonă sigură, ca să evite o tragedie, iar apoi a izolat capul tractor, pentru a limita pagubele.

Incidentul s-a produs marți după-amiază pe șoseaua RN4 din Franța, pe direcția Strasbourg-Nancy.Șoferul român a descoperit în timpul mersului că TIR-ul a luat foc, dar nu s-a pierdut. El a tras imediat pe banda de urgență și a oprit mașina.

Românul nu s-a panicat, deși flăcările au cuprins încărcătura. Cu curaj, el a decis să limiteze pagubele și potrivit ziarului estrepublicain.fr, el a detașat capul tractor, pentru a-l proteja de foc.

Alertați, pompierii francezi au intervenit și au stins focul. Încărcătura s-a făcut însă scrum. TIR-ul transporta produse electrocasnice, spune postul France 3.

Din fericire, șoferul român a scăpat teafăr din incendiu. Circulația a fost afectată de incident, jandarmii au intervenit pentru a dirija traficul doar pe o singură bandă a șoselei.