Fostul preot care și-a dat foc în faţa Catedralei Naţionale încearcă de 3 ani să-și dovedească nevinovăţia

Un incident şocant a marcat slujba de sfinţire a Catedralei. Un fost preot din Constanţa şi-a dat foc în apropierea lăcaşului de cult, în faţa a zeci de oameni. A fost o formă de protest după ce mai marii Bisericii i-au interzis să slujească în urma unui accident de circulaţie. Înainte de gestul extrem, reporterii noştri au chemat pompierii în ajutor, însă aceştia au spus că nu e problema lor.

Au fost scene înfiorătoare, surprinse în apropierea Catedralei Mântuirii Neamului. Chiar în timpul slujbei de sfinţire, un fost preot îmbrăcat în sutană îşi aprinde geaca în faţa mulţimii. Un martor sare să-l salveze.

Doi jandarmi care supravegheau enoriaşii au intervenit imediat şi l-au îndepărtat pe bărbat de ceilalţi oameni.

Fostul preot n-a fost rănit, dar gestul extrem ar fi putut să se transforme într-o tragedie. Chiar înainte de protestul anunţat, am încercat să chemăm un echipaj de pompieri în ajutor.

”Da, nu e problema noastră”, a răspuns un pompier.

“Evenimentul s-a petrecut în zona unui hotel din apropiere, nu în incinta catedralei”, a fost explicația dată de ISU.

Ulterior, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă s-a scuzat spunând că “evenimentul s-a petrecut în zona unui hotel din apropiere, nu în incinta catedralei”.

După gestul făcut în apropiere de intrarea în Catedrală, fostul preot a fost adus de către jandarmi aici, la secţia 17 de Poliţie, unde a fost audiat mai bine de o oră de către poliţişti. Apoi, acesta a fost şi sancţionat din punct de vedere legal

George Ciulei a fost preot în Cernavodă timp de 12 ani. În 2015, a fost implicat într-un accident de circulaţie, iar superiorii au decis să-i retragă dreptul de a sluji.

George Ciulei, fost preot: Conduceam regulamentar, un tânăr a vrut să se sinucidă şi a intrat maşina condusă de către mine regulamentar. Pentru faptul că acela şi-a pierdut viaţa, Arhiepiscopia Tomisului m-a suspendat din slujire.

De trei ani, bărbatul încearcă să-şi dovedească nevinovăţia în faţa superiorilor. Acum, după o oră de audieri, a fost lăsat să plece doar cu un avertisment. La secţia a ajuns şi un echipaj de medici, dar fostul preot nu a dorit să fie transportat la spital.