Filmul dublei crime din Buftea. Asasinul i-a primit pe poliţiști, apoi i-a atacat

Crime monstruoase lângă Capitală, în Buftea. Un bărbat de origine irakiană şi-a înjunghiat mortal iubita şi pe mama acesteia. A sunat apoi la 112 şi şi-a mărturisit faptele. Însă, atunci când oamenii legii au ajuns la locuinţa sa, a devenit violent şi chiar a atacat un poliţist cu cuţitul. Ca să se apere, agentul a fost nevoit să îl împuşte. A tras patru focuri de armă, iar bărbatul a murit.

Scenele de groază s-au petrecut duminică seară, într-un apartament din Buftea.

Bărbatul, un irakian de 50 de ani cu cetăţenie norvegiană, avea de mai mult timp o relaţie cu femeia în vârstă de 30 de ani.

”S-au mai certat, s-au împăcat. Era de aici din Buftea, era arab la noi, aici, în Buftea”, spune un locatar.

Gelozia l-ar fi făcut pe individ să pună mâna pe cuţit și să comită dubla crimă. Şi-a înjunghiat şi iubita, şi pe mama acesteia.

”Am auzit de trei ori: Au, au, au! Să vină poliţia, să vină salvarea”, dezvăluie locatarul.

Asasinul a sunat apoi la poliţie şi a mărturisit ce a făcut.

CIPRIAN ROMANESCU, purtător de cuvânt IPJ Ilfov: În jurul orelor 17.30, am primit un apel pe 112 prin care un bărbat, de naţionalitate străină, ne informa că a săvârşit o crimă, o dublă crimă.

Oamenii legii au intrat imediat în alertă. Primul echipaj de poliţie a ajuns la faţa locului la mai puţin de 10 minute de la apelul la 112.

CIPRIAN ROMANESCU, purtător de cuvânt IPJ Ilfov: Bărbatul i-ar fi primit pe poliţişti la intrarea în bloc, i-ar fi condus până la locaţia unde s-a săvârşit fapta, iar acolo ar fi devenit recarcitrant. Individul ar fi sărit cu cuţitul şi la unul dintre poliţişti.

”A tras de trei ori, da, poliţistul, la agresiv, a tras de trei ori în el şi s-au auzit împuşcăturile alea. Şi pe urmă a mai tras un glonţ şi l-a omorât şi pe el”, declară un locatar.

Agresorul a fost declarat decedat de către medicii de la SMURD, cei care au încercat până acum să-l resusciteze. Din fericire, niciun poliţist nu a fost rănit. Vecinii sunt şocaţi.

”N-avea copii. Era singură la părinţi, lucra la Bucureşti la o casă de copii”, spune un vecin.

Criminaliştii au stat ore întregi în apartament şi au ridicat probe. Apoi, cadavrele au fost duse IML pentru necropsie. Cel mai probabil, procurorii îi vor audia pe vecini şi alţi posibili martori. Cercetările îi vizează şi pe poliţişti, pentru a se stabili dacă au executat corect focurile de armă.