Femeie de 36 de ani, mamă a trei copii, moartă după o operaţie de mărire a bustului

Louise Harvey, o mamă de 36 de ani din Norwich, estul Marii Britanii, a murit după ceea ce trebuia să fie o simplă operație de mărire a sânilor. Femeia a dezvoltat un cheag de sânge în plămâni, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a o salva.

Loise Harvey, mamă a trei copii, a murit la doar după săptămână după intervenția de mărire a bustului. Femeia a început să respire greu dintr-o dată, fiind dusă de urgență la spitalul universitar din Norwich. În ciuda eforturilor disperate ale medicilor, tânăra a murit la scurt timp. Potrivit The Sun, cauza decesului a fost embolismul pulmonar – o afecțiune care constă în blocarea unui cheag de sânge în interiorul unei vene care alimentează plămânii și inima cu sânge.

 

Trei copii, de 18, 11 și șase ani, au rămas orfani de mamă, iar familia și prietenii încearcă să strângă bani pentru a-i ajuta să treacă peste acest moment dificil. “A fost un șoc pentru noi că aceasta mamă tânără, frumoasă și devotată a fost luată dintre noi atât de repede și fără niciun semnal”, a scris o prietenă de-a femeii, pe un site dedicat strângerii de fonduri.

 

Specialiștii trag un semnal de alarmă pentru femeile care urmează intervenții chirurgicale pentru mărire a sânilor.

“Operațiile de orice fel cresc șansele formării unui cheag de sânge. E esențial ca fiecare persoană internată să fie investigată dacă are factori de risc precum obezitatea, vârsta de peste 60 de ani sau cheaguri anterioare. Știind riscurile putem să le reducem, prin mișcare constantă, hidratare și continuarea tratamentelor prescrise de medici, chiar și după externare”, a precizat Beverley Hunt, director medical al fundației de caritate Thrombosis UK.

Loise Harvey a murit în luna iulie a acestui an, iar detaliile privind circumstanțele morții au ieșit la iveală recent, fiind relatate pe larg de presa din Regat.