Elev din Hunedoara, dat jos din microbuz de şofer pentru că râdea. Lăsat în drum, bietul copil a început să alerge după maşină

Un băiat de 13 ani şi jumătate, elev în clasa a 7-a la o şcoală din Hunedoara, a fost dat jos din microbuz de şofer pentru că râdea. Copilul învaţă la Haţeg şi mai avea 6 kilometri până acasă.

Băiatul este elev în clasa a 7-a la o şcoală din Haţeg.De luni până vineri, copilul merge zilnic peste 40 de kilometri cu microbuzul. 22 de kilometri dus şi tot atâţia, la întoarcere, spre Nucşoara. 

Nu este un microbuz şcolar, pentru că Primăria nu a achiziţionat un astfel de vehicul pe ruta Nucşoara – Haţeg. Cei care circulă cu acest mijloc de transport plătesc 220 lei abonament lunar şi spun că microbuzul este al şoferului, care deţine licenţă de transport.

Ieri, Ianis se întorcea, ca de obicei, de la şcoală. Cu acest microbuz.

Mai avea 6 kilometri până acasă, la Nucşoara, când şoferul microbuzului s-a gândit să-i aplice o pedeapsă pentru “chicotit”.

Şoferul microbuzului ameninţă călătorii: “Mai e vreunul care mai chicoteşte?”

Nervos că băiatul râdea undeva pe locurile din spatele microbuzului, şoferul l-a dat jos şi i-a ameninţat pe toţi ceilalţi călători că vor păţi acelaşi lucru dacă mai chicotesc.

“Ia-o pe jos ca să te mai răcoreşti, că eşti încins. Mai e vreunul care mai chicoteşte? Ca să rezolvăm problema şi cu voi”, se aude revoltat şoferul, în timp ce băiatul coboară din autobuz.

Potrivit martorilor, copilul a luat-o la fugă după microbuz, sperând ca şoferul să-l primească înapoi. Alte alternative pentru el ca să ajungă acasă nu erau decât să meargă pe jos 6 kilometri sau să ia o ocazie.

Martorii spun că, după ce l-a lăsat să alerge după microbuz câteva sute de metri, şoferul a oprit şi i-a spus să urce.