Doi copii şi un adolescent au ajuns la spital, în urma unui grav accident la Orşova

Grav accident pe DN 6, lângă Orşova. Doi fraţi cu vârste de trei, respectiv patru ani, dar şi un adolescent au ajuns la spital în urma unui impact violent între trei autovehicule. Totul după ce tatăl celor doi copii s-ar fi urcat băut la volan în maşina cumpărată de numai câteva zile.

Într-o curbă, s-a răsturnat pe contrasens şi s-a izbit de un autoturism care circula regulamentar, apoi a ricoşat într-un tir. Bărbatul a ajuns şi el la spital, unde i s-au recoltat probe biologice, după ce ar fi refuzat să sufle în etilotest.

“În faţa mea s-a dat peste cap şi mi-a intrat pe partea dreaptă. Nu intra în nicio depăşire. A venit rotindu-se în faţa mea” a declarat şoferul uneia dintre maşini.

Bărbatul circula regulamentar pe DN6, când, la intrarea în municipiul Orşova, s-a trezit în faţă cu un autoturism răsturnat într-o curbă. Nu a putut evita impactul, iar maşina lovită a fost proiectată apoi într-un tir.

Doi copii de trei şi patru ani se aflau în autovehiculul scăpat de sub control. La volan era tatăl lor, un bărbat de 46 de ani, care cumpărase autoturismul de trei zile şi nu îl plătise încă. Toţi trei au fost preluaţi de ambulanţe şi duşi la spital. La fel şi un minor de 14 ani, din maşina care circula regulamentar.

“Cel mai grav a fost un copil cu fractură de gambă stângă, politraumatizat, dar totuşi conştient. Şoferul din propriile lui mărturisiri la unitatea de primiri urgenţe, băuse vârtos” a spus Horia Ene, SAJ Mehedinţi.

“Unui conducător auto i-au fost recoltate mostre bilogice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei şi totodată urmează să se facă cercetări în cauză pentru a se stabili vinovaţii de producerea accidentului” a declarat insp Dan Georgescu, IPJ Mehedinţi.

Ceilalţi doi şoferi au fost şi ei testaţi, iar rezultatul a ieşit negativ. Şoferul care s-a răstunat cu maşina s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi, dacă se va dovedi că a băut, va fi cercetat şi pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.