Cursă dementă cu TIR-ul pe contrasens, pe autostradă. Şoferul băuse aproape două sticle de whisky

Cursă dementă cu TIR-ul pe contrasens, pe autostradă, în Germania, sâmbătă seara. Şoferul băuse aproape două sticle de whisky şi poliţia l-a urmărit 21 de km până să îl poată opri. Un camion de 40 de tone a intrat pe autostradă pe contrasens, pe A67, la sud de Hesse. Şoferul de 47 de ani a accelerat şi a ocupat banda a treia, de viteză. Panica a fost imensă între ceilalţi automobilişti.

TIR-ul a acroşat un Mercedes şi ocupanţii autoturismului, o femeie de 32 de ani şi un bărbat de 37 de ani au fost răniţi. Mai mult, maşina lor a intrat într-un Audi, pagubele la cele două autoturisme fiind de aproape 50.000 de euro. Şoferul camionului şi-a continuat cursa chiar şi când mai multe echipaje de poliţie au apărut pe autostradă cu semnalele acustice şi luminoase deschise. Abia după 21 de km pe contrasens agenţii au reuşit să oprescă TIR-ul.

L-au coborât din cabină pe şofer, un polonez, şi au descoperit că acesta avea două sticle de whisky lângă el. Una goală, alta golită mai mult de jumătate. Omul abia se putea ţine pe picioare, alcoolemia sa fiind evident una uriaşă.Traficul pe autostradă a fost blocat mai bine de o oră şi doar intervenţia la timp a poliţiei a făcut să nu se producă o tragedie de proporţii.