Chirurgul român din Belgia, care a încercat să-l salveze pe Alexandru, tânărul ars la Piatra Neamţ, în lacrimi: “Doamne, cât am crezut!”

Tânărul ars în explozia unui bloc a murit astăzi în Belgia. România pierde încă o luptă, iar sistemul sanitar mai face o victimă. Pe Alexandru, statul a reuşit să-l transfere în Belgia după 24 de ore. Avea arsuri pe 75 la sută din corp şi două bacterii periculoase, contractate în spitalele româneşti.

Chirurgul român din Belgia, care a încercat cu disperare să-l salveze pe Alexandru, a izbucnit astăzi în lacrimi. Le-a spus reporterilor Observator că este profund marcat de cazul tânărului.

CIPRIAN ISACU, medicul care a făcut operaţia în Belgia: Doamne, cât aş fi vrut şi cât am crezut! Are vârsta fetei mele. Un copil nu trebuie să plece înaintea părinţilor.

La o săptămână după explozia care i-a mutilat trupul, tânărul pentru care autorităţile din România au căutat 24 de ore un spital care să-l poată opera, a murit. În Charleroi, Belgia, a fost supus mai multor intervenţii, în timpul cărora o echipă condusă de un medic român i-a pus grefe de piele. Organismul lui a cedat, după o săptămână de chin. Încă de acum trei zile, medicul coordonator a acuzat că Alexandru a plecat din România cu două bacterii periculoase.

CIPRIAN ISACU, medicul care a făcut operaţia în Belgia: N-a mai rezistat organismul la toate agresiunile astea, între ghilimele. Şi infecţiile, şi starea generală şi totul. am făcut, ne-am dat peste cap. Aşa a fost să fie.

Comunitatea românilor din Belgia a fost permanent alături de familia tânărului. Este al treilea pacient român cu arsuri, care a fost trimis de autorităţile din România la Charleroi, în acest an. România nu are încă un spital unde să-şi trateze pacienţii cu arsuri grave, în condiţii similare cu cele din Europa. Ministerul a anunţat săptămâna aceasta că negociază cu mai multe unităţi medicale din Vest tratarea în regim de urgenţă a pacienţilor români.