Bebeluș de 10 luni, găsit înecat într-o găleată cu apă. Mărturii tulburătoare ale mamei

Tragedie într-o familie din judeţul Constanţa! Un bebeluş de numai 10 luni a murit după ce s-a înecat într-o găleată cu apă. Nenorocirea s-a întâmplat cât timp copilul a fost lăsat de mamă în casă, nesupravegheat. Când s-a întors, femeia a văzut că nu mai mişcă, dar nu avea telefon să sune la 112.

Reporter: Cât a stat acolo în apă, în găleată?
Mama copilului: Cred că nici o jumătate de oră. Când am intrat cu lemnele în casă, am găsit copilul cu capul în căldare

Au urmat clipe de groază. În stare de şoc, femeia a învelit fetiţa cu o pătură şi a fugit la o cumnată. Nu avea telefon să anunţe incidentul

Mama copilului: Am luat copilul în braţe când am văzut că a leşinat şi am fugit. Am sunat salvarea. Până a venit, copilul a leşinat. Nu mai respira, nici inima nu îi mai bătea.

Bebeluşul intrase în stop cardio-respirator. În timp ce ambulanţa şi un elicopter SMURD erau pe drum, mama a încercat singură să-şi aducă la viaţă copilul.

Mama copilului: Până să vină salvarea, tot am suflat în gură, i-am dat aer

Tatăl era plecat la muncă

Medicii au resuscitat-o zeci de minute, dar fetiţa s-a stins în mâinile lor. Vestea a picat ca un trăsnet peste tată, care era plecat de acasă când s-a întâmplat nenorocirea.

Eram la muncă, să iau o pâine pentru copil şi nevastă. Mi-a zis că a murit copilul

Cei doi soţi din comuna Adamclisi trăiesc de pe o zi pe alta, într-o casă sărăcăcioasă, gata să pice peste ei.

Se pare că minora a fost lăsată nesupravegheată de către mama ei, moment în care a căzut într-o găleată cu apă. În cauză, a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă – Andreea Munteanu, purtător de cuvânt IPJ Constanța

Pe fir a intrat şi Protecţia Copilului. Rămâne, aşadar, de stabilit dacă mama poate fi acuzată de neglijenţă.