Au apărut primele acuzații! Cum arată una dintre pacientele mutilate de medicul fals, Matteo Politi: „Situația este mult mai gravă”

Doctorul Radu Ionescu, șeful Secției de Chirurgie Plastică de la Spitalul de Chirurgie Plastică și Ortopedie Medlife, a prezentat, într-un videoclip postat pe contul de Instagram, cazul unei paciente mutilate de medicul cu opt clase, Matteo Politi.

Așa cum era de așteptat, au început să apară primele mărturii ale pacientelor care au avut ghinionul de a ajunge sub bisturiul lui Matteo Politi. Medicul Radu Ionescu a postat pe contul său de Instagram imagini tulburătoare cu complicațiile pe care le-a suferit una dintre pacientele italianului.

„Situația este mult mai gravă decât a prezentat-o presa. Mă refer la mutilările pe care le-a efectuat în urma practicării medicinii, fără drept. O să vă prezint cazul unei pacienta care a venit la mine la cabinet pentru a încerca să rezolve situația lăsată de acest impostor, o mutilare în urma unei operații de augmentare mamară cu mastopexie. 

Vreau să mulțumesc pacientei că a acceptat să-i public pozele. Singura rugăminte a dânsei a fost să informez potențialele paciente de chirurgie plastică că este extrem de important să se informeze serios asupra medicului care va practica intervenția chirurgicală.

Pe lângă rezultatul dezastruos estetic pe care îl are, pacienta a suferit și o complicație locală, care se numește necroză de areolă. Practic, în urma actului chirurgical, s-a întrerupt vascularizația zonei pigmentare a sânului, determinând, la nivelul acestuia, o zonă cicatricială, mutilantă, extrem de greu de rezolvat chirurgical. Se recomandă să se aștepte un an, mai apoi încercându-se niște manevre chirurgicale de reconstrucție a acestei zone”, a explicat medicul Radu Ionescu