Altar de flori şi lumânări pentru Dariana, românca ucisă în Belgia la doar 30 de ani

Moartea frumoasei Dariana Palcău, tânăra româncă ucisă în Belgia duminică dimineaţă, pe o trecere de pietoni, a impresionat comunitatea de români şi nu numai din Koekelberg.

Aseară, zeci de oameni au venit la locul tragediei, au aşezat candele şi flori şi au aprins lumânări aducând un ultim omagiu frumoasei sătmărence de 30 de ani.Oamenii au ţinut un minut de reculegere şi au cerut sancţionarea mai dură a celor care încalcă regulile de circulaţie.

Dariana a fost omorâtă pe trecerea de pietoni

Reamintim că Dariana Palcău a fost omorâtă, duminică dimineaţă, pe o trecere de pietoni din Bruxelles, Belgia.Fata ieşise din Parcul Elisabeta şi s-a angajat în traversarea bulevardului Jette, în Koekelberg..

Şoferul care a spulberat-o pe fată, aruncând-o la 20 de metri de locul impactului, avea permis de conducere provizoriu.

Imediat după producerea tragediei, tânărul şofer belgian Houssem-Eddine B. a fost reţinut de poliţiştii belgieni, apoi dus la audieri.

A fost eliberat de anchetatori pentru că, în momentul producerii accidentului, nu se afla sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor şi nici nu avea cazier.Poliţiştii i-au suspendat, totuşi, permisul pentru 15 zile.

Şoferul criminal: Am făcut o greşeală şi asta a fost!

Şoferul belgian criminal le-a declarat jurnaliştilor de la Het Nieuwsblad că a greşit, dar că şi el, la rândul lui, este o victimă.

Tânărul susţine că a fost nevoit să se urce la volanul maşinii pentru că amica lui, care fusese la o petrecere cu câteva ore înainte, era mahmură şi conducea cu peste 100 km/oră, unde limita era de doar 50.

“Eram treaz, nu băusem, nu fumasem. Aşa că am decis să mă urc la volan, chiar dacă aveam doar permis provizoriu”, a declarat tânărul belgian. 

Câtema momente mai târziu, avea să producă o tragedie.

“Un vehicul cu remorcă a încetinit. Am crezut că vrea să vireze la stânga, aşa că l-am depăşit prin dreapta. Atunci am lovit-o pe femeie. Nu aveam mai mult la 40 de kilometri la oră. Am făcut o greşeală şi asta a fost”, a mai spus şoferul de 19 ani.

Nenorocirea s-a produs duminică, 31 martie, în jurul orei 11:30.