Alexandru, tânărul mort în urma exploziei de la Piatra Neamţ, ar fi împlinit azi 28 de ani. El strângea bani pentru nuntă

Alexandrul Băiașu, tânărul care a decedat, joi, în Belgia, după ce a suferit arsuri grave în explozia produsă în apartamentul lui din Piatra Neamț, ar fi împlinit azi 28 de ani.Ionel Băiașu, tatăl lui Alexandru, l-a însoțit pe fiul lui tot drumul până în Belgia, unde tânărul a fost transportat cu un avion militar, la 26 de ore de la explozie. Într-un interviu acordat mesagerulneamt.ro, Ionel Băiașu a făcut mărturisiri cutremurătoare înainte ca fiul lui să moară.

Bărbatul a povestit că era la serviciu pe 31 octombrie, când s-a produs explozia. Tatăl lui Alexandru spune că el trebuia să ajungă în acea zi acasă înaintea fiului lui.

”Eu eram la serviciu, am întârziat că am avut mai mult de lucru și… am venit după ora 4 acasă. Am aflat de la un cetățean care mi-a trântit-o în față că băiatul meu era o torță în flăcări. Vă dați seama în ce stare eram, mi-a spus-o direct în față, fără ocolișuri, după ce am văzut casa distrusă… În mod normal, el trebuia să vină de la serviciu după mine. Și-a luat câteva ore liber, a venit înaintea mea și s-a întâmplat să cadă pe el… Normal, trebuia să fiu eu cel care trebuia să pățească… Gândesc în logica faptelor… Așa stau lucrurile – eu trebuia să vin la 4, el la 5. Normal… așa era ideal să se petreacă. Dacă trebuia cineva s-o pățească, trebuia să fiu eu, nu el!”, a spus Ionel Băiașu.

Alexandru strângea bani pentru nuntă

Mătușa lui Alexandru a declarat că acesta strângea bani pentru nuntă. Zielele trecute, femeia a mers la apartamentul din Piatra Neamț pentru a vedea dacă mai poate găsi banii pe care Alexandru îi strângea pentru nuntă într-un dulap din casă. Din păcate însă, aceasta a constatat că din dulap nu a rămas decât un morman de cenușă, scrie mesagerulneamt.ro.

 

Explozia s-a produs pe 31 octombrie. Alexandru a dormit în camera lui, situată lângă baie, iar când s-a trezit a aprins becul și atunci s-a produs explozia.

Timp de trei ore, racordul flexibil de la aragaz, care s-a fisurat, a lăsat gazul să iasă constant. S-a acumulat în bucătărie, dar și în baie și pe hol. Scânteia produsă de acționarea întrerupătorului a aruncat apartamentul în aer, iar flăcările l-au cuprins pe tânăr din toate direcțiile. A reușit să coboare în fața blocului, fiind preluat de ambulanța care a sosit la fața locului.