Alexandru avea 11 ani. A ajuns în comă la Urgențe și a murit, după ce mai multe spitale l-au refuzat

Dramă cumplită în Slatina! Un copil de 11 ani a murit fulgerător, la doar 45 de minute după ce a fost adus la Urgențe, cu suspiciune de gripă. Medicii spitalului spun că au cerut transferul pacientului la Craiova și la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balș”, dar au fost refuzați.

Trei persoane au murit în cursul zilei de sâmbătă, la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Este vorba despre un adult, un tânăr de 19 ani și un băiat de doar 11 ani, elev în clasa a V-a la Colegiul Minulescu.

În cazul primilor doi, testele rapide efectuate în camera de gardă au confirmat că erau infectați cu gripăBăiatul de 11 ani a ajuns la spital în comă, murind după nici 45 de minute de la prezentare, conform observator.tv.

Medicul Renică Diaconescu, senator de Olt și vicepreședinte al Comisiei pentru sănătate, a declarat pentru gazetaoltului.ro că doctorul de la Infecţioase a încercat să-l transfere pe băiat la Craiova, dar şi la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, însă a fost refuzat.

Copilul a fost dus la UPU, știu cazul pentru că am fost sunat. Medicul de la infecțioase a sunat la Craiova, însă acolo nu l-au primit pentru că nu au ventilatoare, apoi au contactat Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, unde s-a invocate același motiv, nu îi mai primesc pe pacienți și din cauza fricii. Au sunat apoi la Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, care nu a reușit să găsească niciun loc. 

Practic această instituție a devenit una fără valoare, care nu mai reușește să acorde sprijin celor aflați în nevoie. Medicii din Slatina nu au nicio vină, cazul i-a depășit, iar atunci când au cerut ajutor au fost refuzați”, a spus medicul Diaconescu. 

Alexandru a murit fulgerător, după circa 45 de minute în Urgențe, copilul venind în comă la spital. El va fi condus, astăzi, pe ultimul drum.