Alertă meteo cu efect imediat. Vijelii puternice, vreme deosebit de rece

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un mesaj Cod Galben de vreme severă imediată pentru mai multe judeţe.

Astfel, în tot sud-estul teritoriului, vântul va avea intensificări cu viteze de 45…55 km/h, temporar în jur de 60 km/h, chiar şi 100 km/h, spulberând zăpada depusă, pe parcursul zilei.

Vreme deosebit de rece în toată ţara, sub -10 grade

Vremea va deveni deosebit de rece în toată țara, astfel că temperaturile vor fi negative în majoritatea regiunilor, iar noaptea va fi ger (temperaturi sub -10 grade) în special în nordul, nord-estul și centrul țării. Vremea se va menține deosebit de rece până la sfârșitul săptămânii.

De asemenea, pentru judeţele Constanta, Tulcea, Ialomiţa, Brăila şi Buzău, Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă Cod Galben de vânt puternic, cu intensificări care vor atinge la rafală viteze de până la 55…70 km/h, iar în zona montană de 90 – 100 km/h.

Avertisment pentru şoferi

Şoferii sunt rugaţi să se informeze înainte de a pleca la drum în legătură cu situația meteorologică din zonele pe care urmează să le tranziteze, să circule prudent şi să aibă montate cauciucuri de iarnă.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, vom actualiza prezentul mesaj.

Avertizarea este valabilă până la ora 17:00 pentru judeţele sub Cod Galben şi până pe 30 noiembrie, ora 10, pentru restul regiunilor menţionate.