A murit românul ars în Italia cu oţel topit la peste 1300 de grade. După 8 luni de chin, Marian s-a stins în ziua de Crăciun

Marian Bratu, unul dintre cei patru muncitori arşi în teribilul accident de muncă din Padova, de la oțelăriile “Acciaierie Venete”, în dimineaţa zilei de 13 mai, a încetat din viaţă. Bărbatul s-a stins în a doua zi de Crăciun. 

După 8 luni de chin, Marian Bratu, de 44 de ani, s-a stins în spitalul din Padova, în după-amiaza zilei de 26 decembrie.  Românul este a doua victimă a teribilului accident de muncă, după ce, în 5 iunie, şi-a pierdut viaţa Sergiu Todiţă, de 40 de ani, din Republica Moldova. 

Potrivit Il Matino, românul se afla de mai bine de 8 luni în secţia Reanimare. Marian era în comă indusă şi, până în ziua de Crăciun, răspundea la stimuli externi.

În acea zi, însă, medicii au realizat că starea românului s-a înrăutăţit şi că nu mai pot face nimic pentru a-i salva viaţa.Decesul românului complică acuzaţiile din dosar.

Conducerea oţelăriei va trebui să răspundă pentru dublu omor din culpă, precum şi violarea mai multor norme de siguranţă în câmpul muncii.

Avocatul familiei Bratu a declarat că, în cazul lui Marian procuratura nu va face autopsie, cum s-a întâmplat la colegul său moldovean, Sergiu Todiţă.

Arşi cu oţel topit la 1300 de grade

Reamintim că patru muncitori au fost stropiți cu oțel lichid, topit la peste 1.300 de grade, în dimineața zilei de 13 mai, la oțelăriile „Acciaierie Venete” în zona industrială din Padova, după ce un suport care susținea un recipient prin care curgea oțel topit a cedat.  

Românul Marian Bratu și Sergiu Todiță din Moldova, au suferit arsuri pe aproape tot corpul.Ceilalți răniți sunt Simone Vivian, născut la Dolo dar rezident în Vigonovo, David Di Natale și Federic Gerard născut în Franța, dar care acum locuiește în Santa Maria di Sala.