A murit femeia care a fost refuzată să fie îngrijită din cauza “lipsei de salarizare corespunzătoare”

Veste șocantă!  A murit femeia pe care un medic din Târgu-Jiu a refuzat să o consulte din cauza ,,lipsei de salarizare corespunzătoare” acum 2 săptămâni! Ce a declarat doctorița vinovată la aflarea acestei teribile vești:

Caz șocant la Spitalul Județean din Târgu Jiu! În urmă cu 2 săptămâni aflam că o doctoriță cu un salariu de 10.000 de lei pe lună a refuzat să consulte o pacientă în stare gravă pe motiv de ,,salarizare necorespunzătoare și lipsă de personal”! Femeia bolnavă se afla atunci internată la Terapie Intensivă și se zbatea între viață și moarte, iar astăzi, din nefericire este moartă.

Un medic din Târgu Jiu a făcut de rușine breasla medicilor și a atras revoltă asupra întregului sistem medical.

Medicul Elena Vlad a refuzat să consulte o pacientă care se afla în stare gravă datorată unei viroze din motive de ,,salarizare necorespunzătoare”. Pe semne, această doctoriță , care ulterior s-a aflat că are un salariu de peste 10.000 de lei pe lună, consideră că nu este plătită suficient pentru a trata toate cazurile care ajung pe mâna ei și că, de asemenea nu are suficient personal care să îl ajute. În prezent, femeia este cercetată disciplinar și riscă să fie dată afară.

Pacienta de 63 de ani a fost internată la Secția de boli infecțioase a Spitalului Județean din Târgu Jiu. După câteva zile starea ei s-a agravat și a fost adusă la Terapie intensivă cu bronhopneumonie acută. Medicii au chemat un medic pneumolog, și anume pe doamna doctor Elena Vlad, iar aceasta a refuzat consultul femeii. Ba mai mult, a scris negru pe alb că ,,Nu se poate realiza aspirat bronșic în boală infecțioasă deoarece este lipsă de personal mediu sanitar, cât și lipsă salarizare corespunzătoare a personalului care efectuează această manevră.”

Pentru ca pacienta să nu aibă de suferit, un alt medic a consultat-o: „Pacienta a fost internată, săptămâna trecută, la Boli Infecțioase, cu o viroză respiratorie. Are și alte afecțiuni pulmonare și posibil și cardiace. I-a fost făcut testul rapid pentru gripă. Rezultatul a fost negativ. Nu are gripă, avea o viroză puternică. A fost transferată la Terapie Intensivă. Are bronhopneumonie acută. Este ventilată mecanic și, în acest moment, nu poate fi transferată la spitalul din Craiova”, a spus medicul Costinel Popescu.

Director declara atunci că îi va acorda cea mai dură sancțiune

Până acum, rudele femeii nu au făcut nicio plângere, dar au fost demarate anchete la nivelul spitalului și la Colegiul Medicilor Gorj. „Cum am aflat de această situație, am convocat Comisia de Etică. Le-am spus să verifice acest caz, să verifice fișa de internare, să vadă dacă într-adevăr este scris așa în această foaie. Dacă este așa, este regretabil și eu voi fi ferm. Voi aplica cea mai dură sancțiune. Vom vedea când vor fi gata concluziile. Comisia are termen două zile să vină cu concluziile și cu propunerile care se impun. Am sesizat și Colegiul Medicilor”, a explicat Gigel Capotă, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Capotă susține, în plus, că nici medicii și nici asistentele nu ar avea motiv să se plângă de salarizare. „Fișa de internare nu este locul unde să te plângi de salariu.Acolo trebuie să treci alte informații. Cât privește salarizarea, nu cred că ar trebui să fie nemulțumiri. Spitalul Județean Târgu Jiu este printre puținele din țară unde sporurile sunt aproape de pragul maxim. Salariile au crescut și sunt meritate pentru medici. Este regretabil că se întâmplă așa ceva la spitalul din Târgu Jiu. Dacă așa au stat lucrurile, voi lua cea mai dură măsură”, a atenționat directorul spitalului.

Medicul în cauză, a depus o declarație în care a relatat la ce s-a referit când a scris pe fișa pacientului ,,lipsă salarizare corespunzătoare”

Elena Vlad a declarat, pentru Digi24, că a formulat şi o plângere penală împotriva spitalului la care lucrează. Vrea să afle cum a ajuns să fie publică foaia de observaţie a pacientei, în care ea ar fi acuzat lipsa de personal şi salarizarea necorespunzătoare. Cazul este anchetat de conducerea spitalului judeţean şi de Colegiul Medicilor.

„Am fost solicitată de 3 ori la acest caz, de medicul curant infecţionist, timp în care am participat la ajustarea tratamentului. Eu nu sunt angajata ATI, nu sunt angajata Bolilor Infecţioase. Desfăşor activitate de fibrobronhoscopie de 3 aniîn acest spital, fără să am niciun spor salarial, adică desfăşor activitate benevolă în ciuda referatelor repetate pe care le-am depus la conducere. Am o singură asistentă care este în această activitate, care şi-a obţinut competenţa, ca şi mine, pe bani proprii, nu datorăm nimic spitalului. Am făcut o sesizare penală privind scurgerea de date personale din foaia pacientei către presă pentru că, în mod normal, ce am scris acolo era pentru conducere, care ştia situaţia şi putea să mă cheme să stabilim ce problemă avem şi, în felul ăsta se aplana situaţia. Eu nu am absolut niciun echipament de protecţie conform manevrei pe care o fac. Ce echipament îmi asigură spitalul, este o mască de unică folosinţă. Eu intru aşa. Această mască este una pe care o achiziţionez personal pentru că am dreptul să trăiesc. Am zis salarizare necorespunzătoare a celor care efectuează manevra. Aşa am scris. Niciodată nu voi avea sprijin în această manevră pentru că întotdeauna asistenţii vin la bani. Toată lumea vine la bani, dar dacă îşi asumă nişte riscuri doresc să fie plătiţi, protejaţi cu asumarea unor riscuri conştient, nu aşa cum se impune”, a spus dr. Elena Vlad, medic pneumolog.